Twój koszyk jest pusty ...

Kategorie

Kontakt

  • Muzeum - Zamek w Łańcucie
    ul. Zamkowa 1
    37-100 Łańcut

    NIP: 815-00-03-731
  • E-mail:sklep@zamek-lancut.pl
  • Telefon17 225 20 08 (w. 114)
  • Godziny działania sklepuod poniedziałku do piątku, od 7:00 do 14:00

Cennik

Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Strona główna1 » Polityka prywatności

Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

SKLEP INTERNETOWY MUZEUM – ZAMEK W ŁAŃCUCIE

 

Zasady przetwarzania danych osobowych

 

Mając na uwadze poszanowanie prawa do prywatności oraz w trosce o zapewnienie bezpieczeństwa danych osobowych użytkowników naszego sklepu internetowego zgodnie z obowiązującym prawem, informujemy że:

 

1. Administratorem Danych Osobowych jest Muzeum – Zamek w Łańcucie, ul. Zamkowa 1, 37-100 Łańcut, NIP 815-00-03-731. Kontakt z Administratorem możliwy jest na wyżej wskazany adres pisemnie lub drogą e-mail : admin@zamek-lancut.pl

 

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych wyznaczonego przez Administratora:

Inspektor Ochrony Danych Muzeum - Zamek w Łańcucie, ul. Zamkowa 1,

37-100 Łańcut, e-mail: iod@zamek-lancut.pl

 

3. Dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji umowy sprzedaży produktów oferowanych w sklepie internetowym Administratora oraz rozpatrywania ewentualnych reklamacji na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO. Ponadto dane osobowe mogą być przetwarzane do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora, związanych z realizacją w/w umowy sprzedaży, a w szczególności w celu zapobiegania bezprawnym nadużyciom, oszustwom i ochrony roszczeń przysługujących Administratorowi lub przez strony trzecie na podstawie art 6 ust.1 lit. f. W przypadku udzielenia dobrowolnej zgody na przetwarzanie danych osobowych dla celów marketingowych Administratora (wysyłanie newslettera) podstawą prawną przetwarzania jest art. 6 ust. 1 lit. a.

 

4. Odbiorcami danych osobowych będą lub mogą podmioty uprawnione na podstawie przepisów prawa lub odrębnych umów, a w szczególności upoważnieni pracownicy Administratora, podmioty którym należy udostępnić dane w celu wykonania obowiązku prawnego, a także podmioty którym dane zostaną powierzone do realizacji celów przetwarzania oraz podmioty na podstawie wyrażonej zgody.

 

5. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji celu przetwarzania. Jeżeli dane są przetwarzane na podstawie udzielonej zgody, to ich dalsze przechowywanie zakończy się od czasu pisemnego cofnięcia zgody. Cofnięcie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych osobowych dokonanego na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

 

6. Dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania tzn. żadne decyzje wywołujące wobec osoby skutki prawne lub w podobny sposób na nią istotnie wpływające nie będą oparte wyłącznie na automatycznym przetwarzaniu danych osobowych i nie wiążą się z taką automatycznie podejmowaną decyzją.

 

7. Osobom, których dane osobowe są przetwarzane przysługuje prawo dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania z zastrzeżeniem sytuacji, gdy przetwarzanie danych nie wynika z przepisu prawa, prawo do przenoszenia danych, prawo do sprzeciwu wobec ich przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych, prawo skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

8. Podanie danych osobowych jest niezbędne dla zawarcia umowy sprzedaży produktów. W sytuacji, gdy przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie wyrażonej zgody, podanie danych osobowych ma charakter dobrowolny.

 

9. Zasady bezpieczeństwa

Administrator stosuje środki techniczne i organizacyjne w celu zapewnienia bezpieczeństwa danych. Strona internetowa sklepu https://sklep.zamek-lancut.pl/ jest chroniona certyfikatem SSL. Dane przesyłane drogą elektroniczną są zaszyfrowane.

 

 

Informacje o Cookies

 

1. Definicje

 

  • Serwis - oznacza stronę internetową, pod którą Administrator prowadzi sklep internetowy, działającą w domenie https://sklep.zamek-lancut.pl/.
  • Użytkownik - oznacza podmiot, na rzecz którego zgodnie z Regulaminem i przepisami prawa mogą być świadczone usługi drogą elektroniczną lub z którym zawarta może być Umowa o świadczenie usług drogą elektroniczną.
  • Cookies - oznacza dane informatyczne, w szczególności niewielkie pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane na urządzeniach za pośrednictwem których Użytkownik korzysta ze stron internetowych Serwisu.

Więcej: http://wszystkoociasteczkach.pl/po-co-sa-ciasteczka/

  • Cookies Administratora - oznacza Cookies zamieszczane przez Administratora, związane ze świadczeniem usług droga elektroniczną przez Administratora za pośrednictwem Serwisu.
  • Cookies Zewnętrzne - oznacza Cookies mogące być zamieszczane przez strony partnerów Administratora, oraz strony zewnętrzne za pośrednictwem strony internetowej Serwisu.
  • Urządzenie - oznacza elektroniczne urządzenie za pośrednictwem, którego Użytkownik uzyskuje dostęp do stron internetowych Serwisu.

 

3. Administrator wykorzystuje Cookies własne w celu optymalizacji korzystania ze stron internetowych Serwisu oraz zwiększenia wydajności Serwisu, a w szczególności do:

  • poprawnej konfiguracji serwisu
  • uwierzytelniania użytkownika w serwisie i zapewnienia sesji użytkownika w serwisie
  • analiz i badań oraz audytu oglądalności, a w szczególności do tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych Serwisu, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

 

4. Administrator wykorzystuje Cookies zewnętrzne w celu popularyzacji serwisu, umożliwienia interakcji Użytkownikom za pomocą serwisów społecznościowych, analiz i statystyk oglądalności i korzystania z Serwisu (narzędzia typu Google Analytics)

 

5. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. Zmiany ustawień Użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu Cookies na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

 

6. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.

 

7. Ograniczenie stosowania plików Cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej Serwisu.


Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl